Dave is service engineer | Werken bij Van Doren Engineers
Overslaan naar contentDave is service engineer bij Van Doren Engineers

“De variatie en de verrassing waar ik terechtkom, maken het werk mooi!”

Van bijdragen aan een inbedrijfstelling of ombouw tot het oplossen van een complexe storing aan een elektrotechnische installatie: Dave van de Blaak houdt van de afwisseling in zijn werk. De rol van service engineer past dan ook perfect bij hem. “Ik vind het leuk om steeds op verschillende locaties te werken. Zo zie je nog eens wat!”

In het verleden werkte Dave als automonteur, maar de elektrotechniek bleef fascineren. “De ontwikkelingen binnen de elektrotechniek gaan snel. Dat betekent dat ik altijd weer in aanraking kom met nieuwe technieken en processen. Ook heeft deze discipline veel invloed op het reilen en zeilen in industriële omgevingen, denk aan de automatisering en monitoring van productieprocessen. Het is mooi om hieraan een steentje bij te dragen.”

Toegankelijk en open Eind 2021 startte Dave bij Van Doren Engineers. “Al tijdens mijn sollicitatiegesprekken kreeg ik de indruk dat hier een laagdrempelige en open sfeer heerst. Die eerste indruk bleek juist; nu ik hier enkele jaren werk, merk ik dat collega’s makkelijk benaderbaar zijn en altijd bereid zijn om een ander te helpen. Ook krijg ik de ruimte om aan te geven wat ik leuk vind. Zo gaat mijn voorkeur uit naar relatief korte projecten en ga ik liever niet naar het buitenland. Daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden en dat is superfijn.”

Liefst projecten van enkele weken Uiteenlopende klanten vooruithelpen: dat is wat Dave doet in zijn functie. “De ene keer los ik een acute storing op bij een farmaceutisch bedrijf, de andere keer ga ik naar een attractiepark om te onderzoeken welke software-aanpassingen nodig zijn bij een zweefmolen. Die variatie en de verrassing waar je terechtkomt, maken het werk mooi. Geef mij maar projecten die maximaal enkele weken duren”, lacht Dave. “Een project dat er in de afgelopen jaren uitsprong voor mij? Dat is er eigenlijk niet. Alle projecten zijn op hun eigen manier leuk en leerzaam!”

dave service engineer

Back-up op kantoor Dave is niet alleen maar op klantlocaties te vinden. “Binnen ons serviceteam, dat nu uit 16 collega’s bestaat, staat er altijd iemand paraat voor storingen. Dat betekent dat ik soms een dag op kantoor werk en vanuit daar meteen in de auto stap als een klant acuut hulp nodig heeft. En als er geen storingen zijn, is er ruimte om wat aanpassingen te testen die ik in die periode bij klanten tegenkwam.” Via een planning weet Dave een week van tevoren hoe zijn werkdagen eruitzien. “Daarnaast ben ik met 10 collega’s onderdeel van de storingspool. Dat betekent dat ik af en toe 24/7 bereikbaar ben voor storingen. Hiervoor word ik overdag vrij gepland, zodat ik niet word weggeroepen van lopende projecten. Dat werkt heel prettig.”

Groot netwerk Hoewel Dave grotendeels zelfstandig op pad gaat, treft hij bij projecten veel collega’s. “Van hardware- tot software engineers en van projectleiders tot monteurs. Ook heb ik regelmatig contact met de mensen op kantoor, zoals werkvoorbereiders of inkopers. Mijn thuisbasis is het serviceteam, dat centraal vanuit Boekel werkt. Soms werken we in duo’s aan grotere projecten. Ook hebben we een actieve groepsapp waarin we kennis uitwisselen. En af en toe een teamuitje is er natuurlijk ook. Door mijn functie heb ik daarnaast contact met collega’s van diverse vestigingen. Daarom word ik soms ook voor teamuitjes van deze andere vestigingen uitgenodigd. Leuk dat ze aan me denken!”

Ontwikkelkansen In de periode dat Dave bij Van Doren Engineers werkt, maakte hij al diverse ontwikkelstappen. “Persoonlijke ontwikkeling wordt echt gestimuleerd. Als je graag wilt groeien, krijg je daar de ruimte voor. Zo volgde ik diverse vakgerichte cursussen, bijvoorbeeld over soorten frequentieregelaars en programmeren. Ook kreeg ik de kans om door te groeien. Zo ontwikkelde ik mezelf van servicemonteur tot service engineer, een rol waarbij ik de verantwoordelijkheid krijg over grotere projecten en mensen aanstuur. Het was echt een goede keuze om bij Van Doren Engineers aan de slag te gaan. Ik zit op m’n plek hier.”

Word Dave’s collega! Wil jij ook werken aan mooie technische uitdagingen bij een organisatie waar de lijnen kort zijn en je volop ontwikkelingskansen krijgt? Bij Van Doren Engineers staan we altijd open voor nieuwe mensen! Nieuwsgierig? Bekijk onze vacatures. En wie weet word jij Dave’s nieuwe collega!

anders denken, gewoon doen