Leon is hardware engineer | Werken bij Van Doren Engineers
Overslaan naar content

Leon is hardware engineer bij Van Doren Engineers

“Als je aangeeft wat je wilt, is er hier veel mogelijk”In 2017 ging Leon als werkvoorbereider aan de slag bij Van Doren Engineers. “Dat beviel goed, maar ik wilde graag wat meer inhoudelijk met techniek bezig zijn. Toen ik dat aankaartte bij mijn teamleider, was zijn antwoord letterlijk: ‘Gaan we regelen!’ Dat is volgens mij typisch Van Doren: je krijgt hier de kans om jezelf te ontwikkelen en de taken op te pakken die je leuk vindt.” Inmiddels focust Leon als hardware engineer op de engineering van besturingspanelen en installaties. En dat doet hij met veel plezier!

Leon maakte de overstap naar Van Doren in Panningen toen het installatiebedrijf waar hij al lange tijd werkte failliet ging. “Ik kreeg een contractvoorstel van 2 bedrijven, waaronder Van Doren. Een luxepositie! Ik besloot bij beide organisaties een dagje mee te lopen. Bij Van Doren werkten al enkele oud-collega’s, de functie leek me interessant én ik voelde meteen dat er een prettige sfeer hing. Daarom koos ik voor dit bedrijf. En nu zijn we 7 jaar verder. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing.”

Schakel in het geheel Als hardwareengineer werkt Leon aan elektrotechnische projecten in industriële omgevingen. “Dat doe ik niet alleen; ik ben een schakel in het geheel. Samen met collega’s realiseer ik wat klanten van ons vragen. Daarbij vertaal ik de wensen naar ontwerpen waarmee collega’s in de werkplaats aan de slag gaan. Daarbij hoort natuurlijk tekenwerk, maar het is veel meer dan dat. Zo verzamel ik alle relevante stukken en heb ik overleg met collega’s, klanten en leveranciers. Ook bij de uitvoering ben ik betrokken, bijvoorbeeld om gegevens in ontwerpen aan te passen of te checken bij de monteurs of zij uit de voeten kunnen met de tekeningen. Mijn werk is heel afwisselend.”

Divers klantenbestand Gevarieerd zijn ook de klanten voor wie Leon werkt. “Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het voorbij zien komen”, lacht hij. “Het ene moment gaat het om een productielijn voor een aardappelfabrikant, het andere moment werken we aan de besturing van een achtbaan of een transportsysteem voor een vliegveld. Het is leuk om een inkijkje te krijgen in diverse industriële omgevingen. Ook blijf ik mezelf ontwikkelen, omdat ik door het diverse klantenbestand continu met nieuwe technieken in aanraking kom. Projecten die er voor mij uitsprongen? Iedere opdracht brengt interessante uitdagingen met zich mee. Maar ik vond de complete ombouw van een deegmakerij voor een snackproducent in België een supermooi project. En recent ontwierp ik een lasmachine voor een fabrikant van funderingen voor windmolens, ook erg bijzonder.”

Nooit uitgeleerd De ervaring die Leon als werkvoorbereider opdeed, is handig in zijn huidige baan als hardware engineer. “Hierdoor kan ik de goede vertaalslag maken van het ontwerp naar de uitvoering. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om mezelf te ontwikkelen in de engineering. Er is hier veel mogelijk als je aangeeft wat je wilt. Zo breidde ik via vakgerichte cursussen stap voor stap mijn kennis over hardware-engineering verder uit. Tegelijkertijd ben ik nooit uitgeleerd, want techniek verandert continu. Daar is veel oog voor; zo krijg je een eigen opleidingsbudget en heb je meerdere keren per jaar een ontwikkelgesprek om te kijken wat je wilt en wat daarvoor nodig is.”

Samenwerkingsgericht Korte lijnen, soepele processen om zaken geregeld te krijgen, collega’s die een ander graag willen helpen: zo omschrijft Leon de werksfeer bij Van Doren. “Alle collega’s van de engineeringsafdeling – een mix van hardware- en software engineers – zitten in dezelfde ruimte. Iedereen werkt aan eigen projecten, maar als je ergens over wilt sparren, kun je altijd iemand aanschieten. Ook heeft iedereen een eigen specialisme. Waar de een veel weet van machineveiligheid, heeft een ander weer veel verstand van de Amerikaanse markt. Dat is handig, want zo versterken we elkaar. We doen het samen, dat gevoel overheerst hier.”

Word Leons collega! Wil jij ook werken aan mooie technische uitdagingen bij een organisatie waar de lijnen kort zijn en je volop ontwikkelingskansen krijgt? Bij Van Doren Engineers staan we altijd open voor nieuwe mensen! Nieuwsgierig? Bekijk onze vacatures. En wie weet word jij Leons nieuwe collega!

Relevante vacatures

We zijn momenteel op zoek naar hardware engineers op meerdere locaties.

Hardware engineering

anders denken, gewoon doen