Nick is software engineer | Werken bij Van Doren Engineers
Overslaan naar contentNick is software engineer bij Van Doren Engineers

“Typisch Van Doren? De familiecultuur!”

Als software engineer vertaalt Nick Rongen de wensen van opdrachtgevers naar software die elektrotechnische installaties aanstuurt. “En dat is heel gevarieerd. Het ene moment lever ik input voor een offerte, het andere moment test ik geschreven software in een fabriek. Het is mooi om bij alle projectfases betrokken te zijn en zo bij te dragen aan de optimale werking van installaties. Wat mij de meeste energie geeft? Oplossingen bedenken voor complexe vraagstukken. Ik kan mezelf daarin helemaal vastbijten. Als dit leidt tot een goede oplossing, geeft dat echt voldoening.”

100 projecten tot nu toe De besturing van achtbanen, een transportsysteem voor een vliegveld, een productielijn voor een voedingsmiddelenfabrikant: het zijn voorbeelden van projecten die Nick samen met collega’s in goede banen leidde. “In een Excelbestand leg ik alle opdrachten vast waarbij ik betrokken was; de teller staat nu op ongeveer 100, een gevarieerd rijtje. Op welk project ik met trots terugkijk? Dan denk ik meteen aan een grote opdracht voor BMW, waarbij we de productielijn voor de zonnedaken van de Mini Cooper realiseerden. Ik schreef de software voor een deel van het productieproces. Daarbij was veel afstemming nodig met de betrokken leveranciers van andere processtappen. Een technisch uitdagend project én een interessant productieproces, dat volledig door robots wordt ingevuld.”

2 keer aangenomen bij Van Doren Niet 1, maar 2 keer aangenomen worden bij Van Doren Engineers: Nick maakte het mee. Direct nadat hij in 2008 zijn opleiding mechatronica afrondde, ging hij bij Van Doren aan de slag als software engineer. “Na 8 jaar stapte ik kort over naar een andere organisatie. Ik was nieuwsgierig of het gras ergens anders groener was, maar dat bleek niet zo te zijn; ik miste mijn collega’s en de prettige, familiaire sfeer bij Van Doren. Dus toen ik een telefoontje kreeg met de vraag of ik terug wilde komen, hoefde ik niet lang na te denken!”

Inspraak in wat je wilt Nick omschrijft zijn werkweken als een goede mix tussen het bezoeken van projectlocaties en werken op het kantoor in Panningen en vanuit huis. “Daarbij heb ik volop vrijheid om mijn werkuren in te delen, dat is erg prettig. Ook heb ik veel inspraak in het soort projecten waaraan ik wil werken. Zo maak ik graag kennis met nieuwe omgevingen. Tegelijkertijd is het leuk om samen te werken met klanten die bij ons terugkeren met opdrachten. Het is altijd een groot compliment als een klant speciaal om jou vraagt. Ook is het mogelijk om projecten in het buitenland te draaien. Dat vind ik een leuke afwisseling, maar ik wil liever niet te vaak van huis zijn. Daaraan wordt echt gehoor gegeven hier.”

Ontwikkelkansen Van programmeren tot de inbedrijfstelling van productielijnen en procesinstallaties: Nick is graag inhoudelijk bezig met techniek. “Ik krijg hier veel kansen om me verder te ontwikkelen in mijn functie. Zo heb ik ieder halfjaar een gesprek met mijn leidinggevende over welke stappen ik wil zetten. En krijg ik jaarlijks een opleidingsbudget. Hierdoor blijf ik op de hoogte van wat er speelt binnen software engineering en krijg ik de ruimte om me verder te verdiepen in dit mooie vakgebied.”

Familiecultuur is gebleven De afdeling in Panningen telt naast Nick nog 8 andere software engineers. “We hebben allemaal onze eigen projecten en werken daardoor vrij zelfstandig. Tegelijkertijd vormen we een hecht team. Dit was voor mij de belangrijkste reden om terug te komen bij Van Doren. Collega’s hier hebben veel voor elkaar over; als er onverwacht iets is met iemand, worden taken vrijwel automatisch overgenomen. Bovendien wandelen we vaak samen in de lunchpauzes en wisselen we continu ervaringen uit. Ook met de software engineers van de andere vestigingen trouwens, met wie we soms samenkomen. Ik zie dat Van Doren door de jaren heen groter en professioneler is geworden, maar dat de familiecultuur altijd is gebleven.”

Word Nicks collega! Wil jij ook werken aan mooie technische uitdagingen bij een organisatie waar de lijnen kort zijn en je volop ontwikkelingskansen krijgt? Bij Van Doren Engineers staan we altijd open voor nieuwe mensen! Nieuwsgierig? Bekijk onze vacatures. En wie weet word jij Nicks nieuwe collega!

anders denken, gewoon doen