Historie | Werken bij Van Doren Engineers
Overslaan naar content

Historie

Waar het allemaal begon...

1955 - 1965

Midden jaren vijftig begon Jan van Doren op zeventienjarige leeftijd zijn eigen bedrijf. Een beslissing die in Boekel nogal wat opschudding veroorzaakte. Als oudste zoon van een agrariër leek het bijna vanzelfsprekend dat Jan het spoor van zijn ouders zou volgen. Jan koos echter voor de techniek. Hij ging onder de naam Van Doren Elektrotechniek in eerste instantie vooral als elektrotechnisch installateur aan de slag in de particuliere huizenbouw en de agrarische sector.

1965 - 1975

Naast installatiewerkzaamheden in de particuliere huizenbouw in de agrarische sector had het bedrijf een winkel in audio, witgoed en geluidsdragers. De winkel viel onder de verantwoordelijkheid van mevrouw Van Doren. Eerst was de winkel gevestigd op de hoek van de Kerkstraat in Boekel, en vanaf 1965 recht tegenover de kerk aan het St. Agathaplein in een compleet nieuw pand.

1975 - 1985

Na verloop van tijd verschoven de werkzaamheden steeds meer van particuliere huizenbouw naar utiliteitsbouw. In 1979 werd hiervoor een nieuw pand gebouwd aan De Vlonder. Dit is het pand waar Van Doren Engineers nog steeds gevestigd is. Destijds werden projecten aangenomen zoals de aanleg van elektrotechnische installaties in schoolgemeenschappen, sportaccommodaties en productiebedrijven door heel Nederland.

1985 - 1995

Cor en Marcel van Doren zijn de twee zoons die het bedrijf overnamen in 1988. Het bedrijf kreeg toen een andere naam: Van Doren Engineers. Dit om duidelijkheid te scheppen in de werkzaamheden van de nieuwe onderneming. Deze ging zich richten op elektrotechniek en industriële automatisering. In 1994 trad de derde zoon van Jan toe tot het bedrijf. Jos kwam het team op het commerciële vlak versterken.

1995 - 2005

Van Doren Engineers richt zich op de disciplines elektrotechniek en industriële automatisering en is nagenoeg volledig gericht op industrie en machinebouw. Met opdrachtgevers uit zeer diverse branches. Denk onder meer aan de voedingsmiddelen industrie zoals slachterijen, zuivel- en aardappelverwerkers, de attractie-bouw en brouwers van o.a. machines voor beeldbuizen, het aanleggen van coatings en de productie van dvd's. De drie broers bouwen het bedrijf verder uit en openen in 1998 een tweede locatie, in Beringe (later Panningen). Vier jaar later volgt een locatie in Waspik (later Breda).

2005 - 2015

Van Doren Engineers kiest een duidelijke strategie, gericht op intelligente productieautomatisering. Vanwege kostenefficiency en de groeiende schaarste aan technisch personeel, wordt in 2010 een locatie in Slowakije geopend. Een andere mijlpaal is de oprichting van Van Doren MES in 2011; de vestiging in Veghel die zich toelegt op productie-ICT. In 2015 telt de totale organisatie 225 medewerkers. Een verdubbeling ten opzichte van 2010. Veel aandacht gaat uit naar de werving, opleiding en ontwikkeling van technici. Dit gebeurt vanuit de eigen Van Doren Academy.

2015 - 2020

In 2017 vindt er een grote huisstijlwijziging plaats. Dit heeft alles te maken met de groei en ambitie van de drie broers. Het was tijd om de enorme stappen die we als bedrijf gezet hebben - tot uiting te brengen in ons gezicht naar buiten toe. Niet alleen om onze klantgroepen aan te spreken, maar ook zeker om onszelf in de kijker te spelen bij de nieuwste generatie technici. 6 panden, 67 bedrijfsauto’s, 25.000 visitekaartjes en zo’n 1.254 kledingstukken werden in een aantal weken van het nieuwe logo voorzien. Ook verhuisden in 2019 de collega's van de vestiging Beringe naar een gloednieuw pand in Panningen.

2020 - heden

In 2020 bundelt Van Doren Engineers de krachten met het Veenendaalse bedrijf Duim techniek, een grote speler in de recyclingtechniek. Als vervolg op deze ontwikkeling startte Van Doren Engineers per 1 januari 2021 samen met Flowfirm het bedrijf Starcker op. Kort daarna, in juli 2021, volgt de overname van familiebedrijf Van Lente Systeemintegratie met locaties in Deventer, Nieuwleusen, Groningen & Reeuwijk. Tot slot volgde er in 2024 nog een derde overname, JB Besturingstechniek uit Oosterwolde.

2025

Hoewel we nog naar buiten treden onder vier verschillende logo's, werken we achter de schermen intensief samen. Aan projecten voor klanten, maar ook aan vraagstukken die in al onze organisaties spelen, bijvoorbeeld op het gebied van HR. Uiteindelijk gaan we in 2025 over naar een gezamenlijke organisatienaam met één merkverhaal en logo, gebaseerd op de kernwaarden van onze familiebedrijven.

anders denken, gewoon doen